Een multicultureel samenwerkingsproject van Osmose en Antenna
Back Home Zoeken Info Contact

Doel

Programma 2005

Deelnemers 2005

Partners

Websites

Nieuws

HandleidingenHandleiding voor statistieken

 

Uitleg Statistieken bij uw site.


Hits:

alle verzoeken aan de website (plaatjes, pagina's, enz.) Dus 1 opgevraagde pagina met 10 plaatjes leidt tot 11 hits), maar ook verzoeken voor pagina's die alleen gecheckt worden of er een nieuwe versie is (de pagina wordt dan niet gestuurd, maar alleen de datumstempel).


Files (bestanden):

het totaal aantal pagina's, plaatjes e.d. dat naar de gebruiker zijn gestuurd. Dus opvragingen die niet bestaan (404 niet gevonden) en opvragingen of er een nieuwere versie is (datumverzoek) worden niet meegeteld.


Sites (hosts):

is het aantal unieke computeradressen op internet van waaruit de site bezocht is. Let op: meerdere gebruikers kunnen vanaf dezelfde computer komen (b.v. vanaf een kantoor kijkt iedereen vanaf hetzelfde IP Nummer).


Visits (bezoeken):

Als iemand een pagina opvraagt voor de eerste keer binnen 30 minuten. Alshet langer dan 30 minuten geleden is en er wordt opnieuw een paginaopgevraagd, dan wordt dat geteld als een tweede bezoek. Het blijft eenschatting natuurlijk, maar geeft wel een idee. NB: ook zoekmachines worden als bezoeker meegeteld.


Pages (Pagina's):

Aantal pagina's die opgevraagd zijn (dus de plaatjes, audio-bestanden e.d.niet meegerekend). Interessant is het aantal pagina's per bezoeker. Is dat 1 dan klikken bezoekers niet door, is dat b.v. 4 of 5 dan hebben mensen ook echt doorgeklikt.


Een KByte (KB) is 1024 bytes (1 Kilobyte). Gebruikt om het verkeer te laten zien vanaf de website.


Algemene definities


Een Site (host):

is een computer op internet vanwaar iets wordt opgevraagd van de website. Elke host heeft een uniek IP-nummer en vaak ook een naam.


URL:

Afkorting van Uniform Resource Locator. Een URL is het webadres van een bestand op een website (pagina, plaatje, audio, enz.)


Referrers (verwijzers)

zijn die URLs (webadressen) die een bezoeker naar een pagina/plaatje op uw site heeft geleid. Dus als iemand elders een link klikt en op uw site komt, (of b.v. in de resultaatlijst van de zoekmachine), dan is de pagina waarop die link staat de verwijzer.


Search Strings (zoekopdrachten)

Webalizer gaat op zoek naar zoekwoorden in de verwijzende pagina van de zoekmachine en herkent daar vaak (maar niet altijd) de woorden uit waarop gezocht is om op uw site te komen via zo'n zoekmachine.


Entry/Exit pages (eerste/laatste pagina's)

De pagina's die het eerst werden opgevraagd bij binnenkomst en de laatst opgevraagde pagina door een bezoeker.


Countries (landen):

Dit klopt niet helemaal om twee redenen. Ook in Nederland zijn er bv. providers die .com hebben staan (dus niet uit de VS komen). Daarnaast zijn er bezoekers vanaf computers die wel een nummer hebben maar geen naam. Daarvan kan het land niet worden vastgesteld (Unresolved).


Response Codes:

Code's die in HTML protocol gebruikt worden, b.v. 404 (pagina niet gevonden), 403 (toegang verboden), ze worden uitgelegd in het Engels door w3.org


Osmose, adviesbureau voor multiculturele vraagstukken
Kastanjelaan 51-53, 6828 GJ, Arnhem, http://www.osmose.nl/